sex videos
site
phim sec

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες Χρησιμοποιούσαν Διαφορετικές Λέξεις για τις Διάφορες Μορφές της Αγάπης;

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες Χρησιμοποιούσαν Διαφορετικές Λέξεις για τις Διάφορες Μορφές της Αγάπης;

3 Ελληνικές Λέξεις που σημαίνουν αγάπη.

Η αγάπη είναι το ύψιστο ιδανικό μας, η σημαντικότερη αξία της ζωής μας, ό,τι λαχταράμε να αποκτήσουμε περισσότερο σε αυτόν τον μάταιο κόσμο∙ πιστεύουμε ότι η αγάπη μας ωριμάζει και μας εξανθρωπίζει, αλλά γνωρίζουμε ότι πολλές φορές μας κάνει να υποφέρουμε, να περνάμε άγρυπνες νύχτες και σκοτεινές μέρες πάνω από ένα τηλέφωνο, περιμένοντας να χτυπήσει.

Η βασική μας ανησυχία είναι εάν βιώνουμε την αγάπη όπως πρέπει, με έναν τρόπο φυσιολογικό, χωρίς ακρότητες, αλλά πολλές φορές μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο και προτιμάμε να μην κάνουμε τίποτα, ακριβώς διότι δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε. Αφήνουμε τον εαυτό μας να υποφέρει από αναπάντητα ερωτήματα, όπως «μήπως αγαπάω τον σύντροφό μου με  λάθος τρόπο τελικά;».

Την απάντηση μας δίνει η κοινωνία, η οποία είναι πολύ συντηρητική και αυστηρών αρχών, όσον αφορά το συναίσθημα της αγάπης. Η κοινωνία θεωρεί ότι για να είμαστε κοινωνικά αποδεκτοί πρέπει να έχουμε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που να δείχνει ότι αγαπάμε τον άλλον όπως πρέπει είναι απαραίτητο να διατηρούμε σεξουαλικές σχέσεις και, επιπλέον, να αγαπάμε με συγκεκριμένο τρόπο: ο σύντροφός μας είναι όλος μας ο κόσμος, η παρουσία του μας συγκινεί και μας ενθουσιάζει συνέχεια, ακατάπαυστα και μοναδικά, ενώ τρελαινόμαστε από λαχτάρα να τον συναντήσουμε, πεθαίνουμε από επιθυμία να τον σφίξουμε στην αγκαλιά μας, να τον πνίξουμε – και να μας πνίξει  –  στα φιλιά και, κυρίως να έρθουμε σε σεξουαλική επαφή μαζί του, κάθε μέρα, ή σχεδόν κάθε μέρα. Με άλλα λόγια θα πρέπει  όλη μας η ζωή να είναι ένα ρομαντικό ειδύλλιο, μια πυρετώδης έκσταση, ένας τρελός πόθος, ένα καυτό πάθος!

Ιδανικές καταστάσεις και μια πιο ιδανική θεωρητική προσέγγιση! Στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά, όπως μας έχει διδάξει η εμπειρία! Αν πρέπει να ορίσουμε τι είναι η αγάπη και ποιο είναι το φυσιολογικό πλαίσιο μίας σχέσης όταν αγαπάμε κάποιον, τότε οι περισσότεροι θα αναγκαστούμε να παραδεχτούμε (με κάποια αμηχανία και, ίσως, λίγη απόγνωση στο βλέμμα) ότι δεν γνωρίζουμε και πολλά για το συναίσθημα αυτό και – ως εκ τούτου – η κοινωνία αμέσως θα μας ρίξει ένα υποτιμητικό βλέμμα, γεμάτο περιφρόνηση και θα μας πετάξει στο περιθώριό της. Τι να μας κάνει; Δεν έχουμε λογική, δεν είμαστε αξιοπρεπείς, δεν είμαστε φυσιολογικοί, άρα είμαστε ανάξιοι της προσοχής της!

Η κοινωνία έχει δημιουργήσει έναν τελετουργικό τρόπο λατρείας, με τον οποίο περιβάλλει την αγάπη, ο οποίος όμως δε συνάδει με τις περισσότερες πραγματικές σχέσεις που έχουμε ζήσει. Σε αυτό το σημείο έρχεται η κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας. Οι αρχαίοι Έλληνες συνειδητοποίησαν, ήδη από νωρίς, ότι υπάρχουν πολλές μορφές αγάπης, καθεμία με τις δικές της αρετές και δυσκολίες, τις δικές της αντιξοότητες.

Για τους αρχαίους Έλληνες μια κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της, προϋποθέτει ότι τα μέλη της χρησιμοποιούν συγκεκριμένο λεξιλόγιο για τις διαφορετικές μορφές αγάπης που σκλαβώνουν την καρδιά μας, το μυαλό μας και την ύπαρξη μας με διαφορετικό τρόπο. Στόχος μας είναι, όταν χρησιμοποιούμε αυτό το λεξιλόγιο, να αποδώσουμε την ανάλογη αξιοπιστία και ορθότητα σε καθεμία από τις μορφές αυτές.

Oι Έλληνες άγγιξαν εκείνο το φυσικό, ισχυρό συναίσθημα που νιώθουμε όταν ερωτευόμαστε κάποιον για πρώτη φορά με τη λέξη έρως. Αυτό που ήξεραν επίσης, ήταν ότι η αγάπη δεν πεθαίνει όταν πεθάνει κι ο σεξουαλικός πόθος, όπως μοιραία συμβαίνει κάποια στιγμή σε μία σχέση. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, τα συναισθήματά μας μεταμορφώνονται, εξελίσσονται σε μια άλλη μορφή αγάπης, την οποία οι Έλληνες συνέλαβαν με τη λέξη φιλία. Η λέξη αυτή, φιλία, είναι μια λέξη πολύ πιο ζεστή, που αναδύει εντιμότητα, συγκίνηση και τρυφερότητα, σε σύγκριση με τις ξένες λέξεις που εκφράζουν αυτό το συναίσθημα. Είναι ένα συναίσθημα έντονο, τόσο έντονο που για χάρη μιας φιλίας, κάποιος μπορεί να φτάσει έως τον θάνατο.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, o έρωτας είναι ένα συναίσθημα που το νιώθουμε όσο είμαστε νέοι και το ξεπερνάμε. Αργότερα οι σχέσεις μας βασίζονται – ειδικότερα ο γάμος – σε μια φιλοσοφία φιλίας. Η λέξη φιλία  δίνει στη σχέση μία ανώτερη σημασία, όπως την απόχρωση, τη σημασία, ενός δυνατού δεσμού ζωής. Μας επιτρέπει να δούμε ότι έχουμε την ικανότητα να αγαπάμε, ότι τα αισθήματα και τα βιώματά μας είναι ανώτερα από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε και το μονοδιάστατο, μερικές φορές, λεξιλόγιό μας.

Οι Έλληνες μας κληροδότησαν και μια τρίτη λέξη, τη λέξη αγάπη. Η έννοια αυτή αγκαλιάζει ένα αίσθημα με την έννοια της αγάπης προς τον άλλον άνθρωπο. Είναι το συναίσθημα που νιώθουμε για κάποιον, ο οποίος μπορεί να έχει συμπεριφερθεί πολύ άσχημα, ή έχει σοβαρά ελαττώματα στον χαρακτήρα του – αλλά μας προκαλεί συμπόνια. Είναι το συναίσθημα που αισθάνεται ο Θεός για τους πιστούς, ή το συναίσθημα που αισθάνεται το κοινό για έναν τραγικό ήρωα ενός έργου.

Είναι η μορφή της αγάπης που μας προκαλεί κάποιος περισσότερο επειδή έχει ορισμένες αδυναμίες, όχι επειδή είναι τέλειος. Μας υπενθυμίζει ότι η αγάπη δεν είναι μόνο θαυμασμός της αρετής αλλά συμπόνια και γενναιοδωρία για κάτι που είναι εύθραυστο και ατελές κι εμείς πρέπει να το αγκαλιάσουμε αγαπητικά.

Όταν η σκέψη μας αγγίζει αυτές τις λέξεις, έρως, φιλία, αγάπη, με έναν μαγικό τρόπο διευρύνουμε σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση που νιώθουμε για το πραγματικό νόημα της αγάπης. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σοφοί στον τρόπο που διαχώρισαν την τυφλή, μονολιθική υπόσταση της αγάπης στα τρία της συστατικά στοιχεία. Η καθοδήγησή τους ίσως μας δείξει ότι η ζωή μας κρύβει πολύ περισσότερη αγάπη, απ΄όση γνωρίζει το λεξιλόγιό μας.

Κείμενιο – Απόδοση Λ.Τ.\

share24.gr / Spirit Alive

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Spirit Alive στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!