sex videos
site
phim sec

Καλλιεργήστε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

Καλλιεργήστε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

Τα ρόδια είναι τα φρούτα της ζωής και της καλοτυχίας. Ένα από τα πρώτα καρποφόρα δέντρα που καλλιεργήθηκαν στην αρχαιότητα. Τα βρίσκουμε άφθονα στα μανάβικα και στις λαϊκές αγορές τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες και τα τρώμε ωμά ή σε σαλάτες ή μ τα χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας.

Πολλά έθιμα που σχετίζονται με την καλοτυχία από την αρχαιότητα περιλαμβάνουν το ρόδι. Κάθε φορά που ανοίγουμε στη μέση ένα από αυτά, η αφθονία των σπόρων στο εσωτερικό του είναι αρκετή για να ιντριγκάρει τον καθένα να μεγαλώσει μια ροδιά στον κήπο του χρησιμοποιώντας μερικά από αυτά.

Η ιστορία της καλλιέργειας της ροδιάς

Η ροδιά είναι ένα καρποφόρο δέντρο που προέρχεται από την  Περσία, η περιοχή που σήμερα βρίσκεται το Ιράν. Οι αρχαίοι έμποροι και έποικοι μετέφεραν το φυτό αυτό και το διέδωσαν σε όλες τις περιοχές της Ασίας, της Αφρικής και της Ευρώπης γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου. Ο καρπός αυτός αγαπήθηκε τόσο πολύ που πέρασε στη μυθολογία των Αιγυπτίων, των Ρωμαίων και των Ελλήνων. Υπάρχουν αναφορές σε αυτό τόσο στη Βίβλο και στο Ταλμούδ όσο και σε μεγάλα έργα τέχνης της εποχής. Μπορεί κάποιος να φανταστεί τους εμπόρους της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου να ρωτούν τους ντόπιους καλλιεργητές πώς μπορούν να φυτέψουν και να φροντίσουν μια ροδιά στον τόπο τους.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, το ρόδι έγινε σύμβολο των βασιλικών οικογενειών του Μεσαίωνα. Αυτή η πλούσια ιστορία, διαποτισμένη με μύθους και ρομαντισμό, μπορεί να αποδοθεί στα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του φρούτου. Και είναι πραγματικά μοναδικό, μιας και οι οικογένεια φυτών στην οποία ανήκει (Lythraceae) έχει μόνο ένα γένος και δύο είδη. Το ρόδι είναι το Punica granatum και το άλλο είδος απαντάται μόνο στο νησί της Σοκότρα, στον Ινδικό Ωκεανό.

Αν και η ονομασία του στα λατινικά (pomegranate) σημαίνει μήλο γεμάτο σπόρους, στην πραγματικότητα ο καρπός είναι ράγα (το μήλο είναι ψευδής καρπός). έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σχεδόν σφαιρικό. Στην κορυφή του φέρει τον κάλυκα, πού μοιάζει σαν μικρό οδοντωτό χωνί. Ο φλοιός κατά την ωρίμανση είναι κοκκινοπράσινος ή βιολετί.

Εσωτερικά, ο καρπός χωρίζεται σε 9 περίπου χώρους, με παχιά, λευκά τοιχώματα, πάνω στα όποια προσφύονται τα πολυάριθμα σπέρματα (σπόροι), με σκληρό, ημιξυλώδη πυρήνα (γίγαρτο), πού περιβάλλεται από σάρκα (ρόγα) ρόδινου ή ερυθρού χρώματος ανάλογα με την ποικιλία. Οι ρόγες σκεπάζονται ομαδικά από πάνω, με λευκή ή λευκοκίτρινη λεπτή μεμβράνη. Η εσωτερικές μεμβράνες και ο φλοιός δεν τρώγονται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε τανίνες.

Πώς θα μεγαλώσετε μια ροδιά από τον σπόρο

Η φύτευση των σπόρων είναι πολύ εύκολη δεδομένου ότι φυτρώνουν εύκολα χωρίς πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια. Οι σπόροι πρέπει να καθαρίζονται από τη σαρκώδη ρόγα που τα περιβάλλει, δηλαδή την κόκκινη σάρκα και να μείνει μόνο ο πυρήνας. Αφού το κάνετε, τοποθετήστε τα στον ήλιο για μερικές ώρες μέχρι να στεγνώσει το περίβλημά τους. Θα πρέπει να φυτευτούν σε ελαφρύ έδαφος σε βάθος περίπου 1,5 cm. Φροντίστε το χώμα να μην χάσει τελείως την υγρασία του ρίχνοντας λίγο νερό όποτε αυτό στεγνώνει.

Η θερμότητα παίζει ρόλο στο πότε θα φυτρώσουν τα σπέρματα. Σε θερμοκρασία δωματίου θα βλαστήσουν μέσα σε περίπου 30-40 ημέρες. Αν ανεβάσετε λίγους βαθμούς τη θερμοκρασία του εδάφους θα συντομεύσετε τον χρόνο στο μισό. Για να το πετύχετε αυτό, δοκιμάστε να καλύψετε το σπορείο που φυτέψατε τους σπόρους σας με αλουμινόχαρτο και εκθέστε το στο ηλιακό φως, μέχρι οι νεαροί βλαστοί να φυτρώσουν.

Υπάρχει και μια άλλη μέθοδος που καλό είναι να αναφερθεί. Πάρτε ένα φίλτρο του καφέ ή μια λεπτή πετσέτα και βρέξτε τη. Στύψτε τη για να στραγγίξει το νερό. Τοποθετήστε τους πυρήνες της ροδιάς στη μια της άκρη και διπλώστε τη στα τέσσερα για να τους καλύψετε. Κλείστε τη σε μια πλαστική θήκη ή σακούλα και αποθηκεύστε τη σε ένα ζεστό μέρος, στο παράθυρο που το βλέπει ο ήλιος ή κοντά σε κάποιο καλοριφέρ. Ελέγξει τη σακούλα τακτικά για να δείτε αν οι πυρήνες βλάστησαν. Μόλις πετάξουν βλαστό, φυτέψτε τα σε σπορείο.

Για σπορείο χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε μικρό κυπελλάκι ή δοχείο που έχει καλή αποστράγγιση και φυτέψτε 3 με 2 φυτρωμένους σπόρους ανά δοχείο. Μετά από λίγες εβδομάδες απομακρύντε τα ασθενέστερα σπορόφυτα και αφήστε ένα σε κάθε κυπελλάκι.

Καλλιέργεια ροδιάς απο το σπόρο σε εικόνες

Μεταφύτευση των σποροφύτων στην τελική τους θέση

Στο τέλος του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης μεταφυτέψτε τα νεαρά σπορόφυτα στην τελική τους θέση. Η ροδιά μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλούς τύπους εδαφών, ακόμη και σε χαλικώδη και αλατούχα εδάφη, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα χρειάζεται έδαφος αμμοαργιλώδες και ασβεστολιθικό με αλκαλικό pH πάνω από 7 μέχρι 7,5. Για να αυξήσουμε το pH του εδάφους πρέπει να ενσωματώσουμε ασβέστιο σε αυτό ή να εφαρμόσουμε λίπανση με κάποιο λίπασμα που περιέχει ασβέστιο στο χώμα.

Διαβάστε: Βρείτε αν το pH του εδάφους σας είναι όξινο ή αλκαλικό με έναν απλό τρόπο

Το νεαρό δέντρο θα παράγει καρπούς σε δύο έως τρία χρόνια και κάθε φθινόπωρο οι ρόδινοι καρποί θα στολίζουν την αυλή σας και θα χαρίζουν τύχη στο σπίτι σας.

Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ), για επικοινωνία στείλτε email στο share24gr@gmail.com

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

Κράτα το

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!