sex videos
site
phim sec

Τα Μικρά Πράγματα είναι Αυτά που Μπορούν να Οικοδομήσουν Ή να Διαλύσουν Μια Σχέση

Τα Μικρά Πράγματα είναι Αυτά που Μπορούν να Οικοδομήσουν Ή να Διαλύσουν Μια Σχέση

Έρχεται στο σπίτι από την εργασία για μια φορά ακόμα εξαντλημένος. Είχε προηγηθεί μια ακόμα απογοητευτική συνάντηση στο γραφείο που θα μπορούσε να είχε καλυφθεί από την ανταλλαγή μερικών email, μια τεταμένη συζήτηση με έναν συνάδελφο για ένα κρίσιμο θέμα στη δουλειά και η προβλέψιμη μεσημεριανή κίνηση στους αυτοκινιτόδρομους κατά την επιστροφή στο σπίτι. Πέφτει πάνω στον καναπέ του σαλονιού, βγάζει μια βαθιά ανάσα και επιλέγει με το τηλεκοντρόλ την αγαπημένη του εκπομπή στην τηλεόραση. Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να χαλαρώσει χωρίς να μιλά.

Σαν να το είχε προαισθανθεί, ακούει την πίσω πόρτα να ανοίγει. Η σύντροφός του μπαίνει στο σπίτι και είναι μες στην καλή χαρά. Καθώς μπαίνει στο δωμάτιο και βγάζει το παλτό της, κοντοστέκεται στο μπροστινό παράθυρο και λέει, «Τι όμορφη μέρα, είναι υπέροχα σήμερα». Τι θα γίνει στη συνέχεια; Ποια μπορεί να είναι απόκριση του συζύγου;  Ο τρόπος που θα αντιδράσει έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ ό, τι νομίζουμε.

Ο John Gottman πέρασε όλη του την καριέρα μελετώντας αυτό που κάνει περισσότερο λειτουργικές τις σχέσεις, και αυτό που ανακάλυψε είναι πως όσο περισσότερο ανταποδοτικές στην πράξη είναι αυτές, τόσο καλύτερες είναι. Μέσα από την έρευνα του, προσπάθησε να εντοπίσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις πρακτικές που “δένουν” ένα ζευγάρι σε μια σχέση, όπως και τα στοιχεία που οδηγούν τη σχέση στη διάλυση. Εντόπισε μια λεπτή αλλά σημαντική διαφορά μεταξύ των υγιών σχέσεων και των άστατων σχέσεων, που προβλέπει το μέλλον τους: Στις μικρές και καθημερινές στιγμές που περνάνε μαζί, τα ζευγάρια που βρίσκονται σε υγιείς σχέσεις ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσπάθειες του ενός συντρόφου να κερδίσει την προσοχή του αλλού.

Αυτές οι προσπάθειες εμπλοκής ή συναισθηματικής προσφοράς είναι οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει το ένα ταίρι για να τραβήξει την προσοχή του άλλου. Οι προσπάθειες αυτές μπορεί να είναι αρκετά φανερές όπως η ανάγκη να αγκαλιάσει το ταίρι του την ώρα του ύπνου ή έμμεσες, όπως για παράδειγμα ένα σχόλιο για τον καιρό που δεν απευθύνεται άμεσα σε κάποιον από τους δύο συγκεκριμένα. Ο Gottman διαπίστωσε πως τα ζευγάρια που με συνέπεια ανταποκρινόταν θετικά και έδιναν προσοχή στις συναισθηματικές προσφορές που έδινε το ένα άτομο στο άλλο, είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται ικανοποιημένοι μέσα στη σχέση και να διατηρούν τη σχέση περισσότερο χρόνο από όσα ζευγάρια δεν το έκαναν. Μάλιστα, μελετώντας ζευγάρια που ήταν παντρεμένα για 6 χρόνια ανακάλυψε ότι τα ζευγάρια που περνούσαν καλά στη σχέση τους ανταποκρίνονταν στις συναισθηματικές προσφορές του άλλου κατά 86%του χρόνου που περνούσαν μαζί, ενώ αυτά που πήγαιναν για διαζύγιο ανταποκρίνονταν στην προσοχή που ζητούσε το άλλο άτομο μόνο κατά 33% του χρόνου που περνούσαν μαζί.

Με την πάροδο του χρόνου, όλες οι φαινομενικά ασήμαντες μικρές στιγμές της καθημερινότητας αποκτούν τεράστια σημασία μέσα σε μία σχέση. Ο Gottman προσδιόρισε τέσσερις διαφορετικές πιθανές απαντήσεις που τα ζευγάρια χρησιμοποιούν όταν το ταίρι τους απευθύνεται στον άλλο ζητώντας προσοχή. Κάθε μία από αυτές μπορεί είτε να σταθεροποιήσει, είτε να γκρεμίσει την αίσθηση συντροφικότητας και ασφάλειας σε μία σχέση.

  1. Ανταποκρινόμαστε με ενθουσιασμό στην προσοχή που ζητά το ταίρι μας
  2. Ανταποκρινόμαστε με απλό τρόπο στην προσοχή που ζητά το ταίρι μας
  3. Απομακρυνόμαστε από το ταίρι μας όταν ζητά προσοχή
  4. Στρεφόμαστε εναντίον του όταν μας ζητά προσοχή

Στο παράδειγμα της εισαγωγής, ο εξαντλημένος σύζυγος, λόγω της άσχημης μέρας που πέρασε, δέχεται μία συναισθηματική προσφορά από τη σύζυγό του, όταν αυτή σχολιάζει τον καιρό. Η μία επιλογή που έχει είναι να γυρίσει προς τη σύζυγό του και να της απευθύνει ένα απλό «Ναι, είναι» αναγνωρίζοντας την προσφορά της. Μία άλλη επιλογή που μπορεί να κάνει είναι να γυρίσει με ενθουσιασμό προς αυτήν και να συζητήσει περισσότερα πράγματα σχετικά με την ημέρα τους. Οι άλλες δύο καταστροφικές επιλογές που μπορεί να κάνει είναι είτε να αγνοήσει το σχόλιο της γυναίκας του, είτε να στραφεί εναντίον της και με απότομο τρόπο να της ζητήσει να κάνει ησυχία για να χαλαρώσει.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις μία ενθουσιώδης ανταπόκριση στη συναισθηματική προσφορά που κάνει το ταίρι σας σχεδόν πάντα θα εκτιμηθεί από αυτό, και μία απλή αναγνώριση της προσφοράς είναι αρκετή για το άλλο άτομο ώστε να εμβαθύνει τη σύνδεση και την ποιότητα της σχέσης. Δεν χρειάζεται να δίνετε όλη σας την ενέργεια και την προσοχή ώστε να χαλυβδώσετε τη σχέση σας.

Πώς γίνεται αυτές οι μικρές στιγμές να κάνουν τέτοια μεγάλη διαφορά στις σχέσεις μας; Η στροφή προς τον σύντροφο σας, όταν αυτός σας αναζητά με αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, ενισχύει τη σχέση εναντίον των αγιωτικών καταστάσεων και των υπολοίπων εμποδίων της ζωής. Ουσιαστικά, μία συναισθηματική προσφορά είναι ένας τρόπος για τον σύντροφό μας να μας ρωτά καθημερινά ιδεατά, «Είσαι εδώ μαζί μου;» ή «Έχω ακόμα σημασία για σένα;». Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν έχει υπάρξει μία προηγούμενη απιστία ή μία ιστορία που τραυμάτισε τη σχέση στο παρελθόν. Απαντώντας μεταφορικά «Ναι!» σε αυτές τις ερωτήσεις με συνέπεια, ενισχύετε την εμπιστοσύνη που σας έχει το άλλο άτομο και συνδέεστε βαθύτερα με αυτό.

Δώστε προσοχή στους μικρούς τρόπους που επιλέγει ο σύντροφός σας για να σας προσεγγίσει και να συνδεθεί μαζί σας, η ανταπόκριση προς τα καλέσματα του με τρόπους που δείχνουν ενδιαφέρον από το μέρος σας, θα σας βοηθήσουν να σταθεροποιήσετε καλύτερα τη σχέση μαζί του. Κάθε φορά που ανταποκρίνεστε στο συναισθηματικό κάλεσμα του συντρόφου, επενδύετε σε μία πιο υγιή και ασφαλή σχέση μαζί του. Αυτή η αίσθηση της ασφάλειας και του αισθήματος που αφήνετε στο σύντροφό σας, ότι γνωρίζετε τα θέλω του και τον καταλαβαίνετε, μέσα από τη σκόπιμη ανταπόκριση των αιτημάτων του και της δημιουργικότητας σας στο να απαντάτε πιο αυθόρμητα σε αυτά, βαθαίνει το κοινό αίσθημα οικειότητας και συσχετίζεται με την αυξημένη ικανοποίηση στη σχέση.

Έτσι, με βάση τα παραπάνω ισχύει η λαϊκή σοφία πως τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά στις σχέσεις. Ανταποκρινόμενοι στη συναισθηματική προσφορά του συντρόφου σας θα διασφαλίσετε την ευημερία των σχέσεών σας και την προσφορά της αγάπης που μοιράζεστε.

share24.gr / Spirit Alive

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Spirit Alive – Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Spirit Alive στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!