Η διαδικασία της ζύμωσης δεν περιορίζεται στην παρασκευή του κρασιού ή της μπύρας. Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως τα όξινα γάλατα, το γιαούρτι, το κεφίρ, αλλά και το ξινολάχανο που θα δούμε σε αυτό το άρθρο. Τι είναι η Ζύμωση; Ζύμωση είναι η διαδικασία που επιτρέπει σε …
Διαβάστε περισσότερα »ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
9 Τρόποι για να Εντοπίσετε τους Χειριστικούς Ανθρώπους που Επηρεάζουν τη Ζώη Σας
Οι χειριστικοί άνθρωποι γνωρίζουν την τέχνη της εξαπάτησης. Μπορούν εύκολα να δείξουν φιλικές και και ειλικρινείς διαθέσεις, αλλά αυτή τους η προσέγγιση είναι η όψη ενός προσωπείου, που κρύβει τις πραγματικές τους προθέσεις. Είναι ο τρόπος τους, για να σας παγιδέψουν σε μια σχέση μαζί τους, πριν δείτε το πραγματικό …
Διαβάστε περισσότερα »9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει
Το ότι μπόρεσες να βγεις από άσχημες καταστάσεις στο παρελθόν, και έβαλες ξανά τη ζωή σου σε μια τάξη, δεν σημαίνει πως στο μέλλον δεν θα πληγωθείς ξανά, ούτε ότι απέκτησες αντιστάσεις σε πράγματα που σε πληγώνουν. Οι μακρόχρονες σχέσεις με τους κοντινούς μας ανθρώπους συνήθως καταλήγουν σε περιστατικά που …
Διαβάστε περισσότερα »Φτιάξτε ένα μικρό Θερμοκήπιο για τα Φυτά του Κήπου Σας Εύκολα με Αυτόν τον Τρόπο!
Αρκετές ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές καλλιέργειες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ πολλές από αυτές είναι ευαίσθητες, ειδικά στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης των φυτών. Για να λύσουμε το πρόβλημα αυτό, θα πρέπει να τους παρέχουμε με κάποιο τρόπο καλύτερες θερμοκρασίες, από αυτές του περιβάλλοντος, καλύπτοντας τα φυτά κάτω από …
Διαβάστε περισσότερα »Όταν Δείτε τι θα συμβεί, θα Αποξηραίνετε τις Φλούδες του Λεμονιού για το υπόλοιπο της Ζωής Σας
Συνήθως, αφού στύψουμε το λεμόνι, το πετάμε στα σκουπίδια ή στον κάδο κομποστοποίησης. Αυτή, αποδεικνύεται μια λάθος τακτική, γιατί χάνουμε τα οφέλη που έχει η φλούδα του για την υγεία μας. Ένας έξυπνος τρόπος να τη χρησιμοποιήσουμε είναι να την αποξηράνουμε και να την κάνουμε σκόνη Πως ωφελεί η φλούδα …
Διαβάστε περισσότερα »9 Τρόποι για να Διατηρήσετε τον Έλεγχο του Εαυτού Σας και να Ανακτήσετε την Ψυχική Σας Δύναμη
Μερικές φορές, κάποιος από το περιβάλλον μας ασκεί δύναμη επάνω μας και αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε. Για παράδειγμα, κάποιος στη δουλειά μπορεί να μας κάνει να θυμώνουμε ή, αντιθέτως, να μας εμπνέει. Επίσης, ο σύντροφός μας καθορίζει τη διάθεση που έχουμε. Όταν αφήνουμε τον εαυτό μας …
Διαβάστε περισσότερα »Ρίξτε Αλάτι σε Αυτά τα Δύο Συστατικά και Ανακουφιστείτε από τον Πόνο στο Σώμα
Όποτε υποφέρουμε από μυϊκούς πόνους, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι να ψάξουν να δουν αν έχουν αλοιφή με ιβουπροφένη. Τα μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα είναι μια τεράστια βιομηχανία. Yπάρχουν σε κάθε σπίτι για να ανακουφίσουν τον πόνο, αλλά έχουν αρκετές παρενέργειες. Η ιβουπροφαίνη είναι γνωστό ότι …
Διαβάστε περισσότερα »Φυτέψτε Αυτά τα Φυτά κοντά στα Καρποφόρα Δέντρα και Απωθείστε τα Παράσιτα και τα Επιβλαβή Έντομα
Η συγκαλλιέργεια βασίζεται στο γεγονός, πως ορισμένα φυτά έχουν την ικανότητα να προσελκύουν ωφέλιμα έντομα και να εμπλουτίζουν τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους στον κήπο μας. Το περιβόλι μας είναι μια μικρογραφία του οικοσυστήματος και αποτελεί μέρος της τροφικής αλυσίδας που μας θρέφει. Τα καρποφόρα δέντρα, που έχουμε στο περιβόλι …
Διαβάστε περισσότερα »Συνδυάστε Χαμομήλι με Μέλι για Αντιμετώπιση Παθογόνων, Χαλάρωση & Ανακούφιση του Πονόλαιμου
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το αγνό, βιολογικό και ακατέργαστο μέλι. Έχει χιλιάδες χρήσεις, από τη μαγειρική έως τα γιατροσόφια, θρέφει τον οργανισμό και τον προστατεύει από πολλές ασθένειες λόγω των αντιβακτιριακών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων του. Επίσης, το χαμομήλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα είναι χαλαρωτικό. Ακόμα, …
Διαβάστε περισσότερα »Πολλαπλασιάστε τη Συκιά με Αυτούς τους Εύκολους Τρόπους
Η συκιά καλλιεργείται από την αρχαιότητα. Υπάρχουν στοιχεία για την καλλιέργεια της, που χρονολογούνται από το 5.000 π.Χ.. Είναι ένα μικρό δέντρο θερμού κλίματος που μπορεί να αναπτυχθεί σχεδόν οπουδήποτε, με ορισμένες ποικιλίες να επιβιώνουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Οι συκιές έχουν καλή παραγωγή για περίπου 15 χρόνια από την …
Διαβάστε περισσότερα »